Je wil meer inzicht
in je website analytics?

Bespreek je mogelijkheden
Website analytics afbeelding_01
Website analytics afbeelding_02
Website analytics afbeelding_03
Website analytics afbeelding_04
Data en optimalisatie

Hulp nodig met uw website analytics?

Sterke advertenties, campagnes en goede content bedenken is niet evident en is een continu proces. Deze resultaten kunnen we enkel meten met goede informatie en analyses dewelke vanaf het begin door ons zorgvuldig worden opgestart. We bepalen samen doelen en meetbare KPI’s (Key Performance Indicators) als leidraad in de vervolgstappen.

Wat is website analytics

Website analytics zijn een essentieel onderdeel om duidelijk inzicht te krijgen over zowel je website als je bezoekers. Eenmaal de ‘trackers’ geïnstalleerd zijn begint het proces van data verzamelen. Deze data zal vertaald moeten worden naar bruikbare informatie om nieuwe beslissingen te nemen.

De voordelen van website analytics

De gouden regel in een goede analyse: meten is weten!

Website analytics geeft een breed overzicht over het wie, wat, waar, wanneer en hoe. Bij specifieke campagnes kunnen er gerichte landingspagina’s aangemaakt worden. Daarnaast kan er nog uitgebreider getest worden door middel van A/B tests met specifieke doelen. Nadien zal al deze informatie zichtbaar zijn in de website analytics om te kunnen analyseren en nieuwe vervolgacties te bepalen.

5 voordelen van
website analytics

  • Duidelijk inzicht
  • Nauwkeurige keyword analyse
  • Weten wie je bezoekers zijn
  • Weten hoe site presteert
  • Meetbare conversies

Krijg inzicht in uw eigen websitedata.

Wij helpen u met de meest optimale configuraties.

Ik start vandaag nog!

Hoe werkt website analytics?

Website analytics worden verzameld door een stukje trackingcode te plaatsen in de broncode van de website. Deze trackingcode is gekoppeld aan een tool zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Er zijn meerdere mogelijkheden om website analytics te verzamelen. Hoe langer de trackingcode in gebruik is, hoe meer informatie er verzameld is en hoe inzichtelijker de analyses worden.

Heb ik website analytics nodig?

Ja! Website analytics is noodzakelijk voor inzicht, maar ook voor optimalisatie. Het gaat ook gekoppeld met het meten van conversies zoals bijv. genereren van leads. En vervolgens weer optimaliseren van conversies. De mogelijkheden van data verzamelen zijn zeer uitgebreid en hebben veel mogelijkheden om zeer verfijnde analyses te realiseren.

Creative Cookies helpt je graag verder om je online campagne te lanceren en dit op basis van duidelijk doelstellingen en budgetbepaling.